MFC de LANGSTRAAT e.o.

 Het vliegseizoen 2020 is geëindigd zoals het begonnen is. Chaotisch. Het vliegseizoen 2020 zal de boeken ingaan als het coronaseizoen. Begin mei, op het moment dat de coronavirus iets gas teruggenomen leek te hebben, groeide de hoop dat er nog met duiven in wedstrijdverband gevlogen zou kunnen worden. De door de NPO ingestelde Covid werkgroep boekte prima resultaten en warempel in de tweede helft van mei mochten we africhten vanuit Nederland en Duitsland en op 6 juni 2020 was daar al de eerste wedvlucht voor ons samenspel vanuit Niergnies. Achteraf kunnen we terugkijken op nog een behoorlijk seizoen waarbij alle disciplines op een acceptabel aantal vluchten mee hebben kunnen doen.

Afgelopen weekend stond Pont St. Max op het programma maar helaas door de belabberde weersvoorspellingen werd de vlucht op het laatste moment afgeblazen en was het seizoen afgelopen en werden de tussenstanden van de competities en kampioenschappen de eindstanden.

Aangewezen kampioen Natour is met voorsprong geworden Danny van de Vrede uit Kaatsheuvel gevolgd door Ad van Laarhoven uit Loon op Zand en Bert Ossenblok uit Sprang-Capelle. Onaangewezen ook Danny van de Vrede uit Kaatsheuvel gevolgd door Ad van Laarhoven uit Loon op Zand en Anton Snoeren uit Kaatsheuvel. De beste duif op de Natour is dit jaar van Gerwin Timmermans uit Waalwijk.

Op dit moment is het absoluut onduidelijk hoe het “stille” seizoen zal gaan verlopen. De ontwikkeling van het corona virus lijkt zich heviger te ontwikkelen dan iedereen gehoopt had. Een goedgekeurd vaccin schijnt er aan te komen maar is er nog niet. De huldiging van onze kampioenen en vluchtwinnaars is normaal al begin november. Gezien de ontwikkelingen m.b.t. corona kunnen we dat vergeten. Of een huldiging op welke manier dan ook door zal kunnen gaan zullen we af moeten wachten. Het bestuur van MFC de Langstraat zal alles doen wat mogelijk is om de winnaars in het zonnetje te zetten.

We houden u op de hoogte.

Christ van der Linden

Additional information