UNION RAYON 4.

Het vliegseizoen 2020 is geëindigd zoals het begonnen is. Chaotisch. Het vliegseizoen 2020 zal de boeken ingaan als het coronaseizoen. Begin mei, op het moment dat de coronavirus iets gas teruggenomen leek te hebben, groeide de hoop dat er nog met duiven in wedstrijdverband gevlogen zou kunnen worden. De door de NPO ingestelde Covid werkgroep boekte prima resultaten en warempel in de tweede helft van mei mochten we africhten vanuit Nederland en Duitsland en op 6 juni 2020 was daar al de eerste wedvlucht voor ons samenspel vanuit Niergnies. Achteraf kunnen we terugkijken op nog een behoorlijk seizoen waarbij alle disciplines op een acceptabel aantal vluchten mee hebben kunnen doen.

Afgelopen weekend stond Pont St. Max op het programma maar helaas door de belabberde weersvoorspellingen werd de vlucht op het laatste moment afgeblazen en was het seizoen afgelopen en werden de tussenstanden van de competities en kampioenschappen de eindstanden.

Hokkampioen Natour is met voorsprong geworden de Comb. Louis en Eugene Stabel uit Goirle gevolgd door de Comb. Sjef en Maikel Verhoeven uit Goirle en Danny van de Vrede uit Kaatsheuvel. Ook de beste duif is van Louis en Eugene Stabel.

Op dit moment is het absoluut onduidelijk hoe het “stille” seizoen zal gaan verlopen. De ontwikkeling van het corona virus lijkt zich heviger te ontwikkelen dan iedereen gehoopt had. Een goedgekeurd vaccin schijnt er aan te komen maar is er nog niet. De huldiging van onze kampioenen en vluchtwinnaars is normaal pas eind januari. Of een huldiging op welke manier dan ook door zal kunnen gaan zullen we af moeten wachten. Het bestuur van Union Rayon 4 zal alles doen wat mogelijk is om de winnaars in het zonnetje te zetten.

We houden u op de hoogte.

Christ van der Linden

Additional information